Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ebbe a fórumba lehet Újfalusi Gábor felé problémákkal, kérésekkel fordulni. Itt egyszerűen lehet feltenni a kérdéseket, illetve kéréseket, és az Gábornak is könnyebb válaszolni, mind térben, mind pedig időben.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Zsigmondy ltp. 1. 2. em. 2.

(Faragóné Vígh Orsolya, 2014.01.06 11:50)

Most kaptam meg az elszámolást. Érdeklődni szeretnék, hogy a Üzemeltetési számlán levő 29.972 forintos tartozásom és a házi pénztári 6675 forintból hogy jött ki a 738.640 forintos összes tartozás?
Az előző 2-t természetesen pár napon belül befizetem (eddig is évente szoktam, még probléma nem volt belőle. 2012 decemberében kérdeztem meg Kertész Olgától, hogy mennyi a tartozásom - azt befizettem. Ilyen horribilis összegről szó sem volt.
Köszönettel
Bérces Edit

magyar ország budapest nagy utca 100 12254

(lukis lilla, 2011.04.18 20:20)

hello akkarok egy web oldalt!

Kárász Csabának

(közös képviselő, 2009.06.02 08:04)

Szia!
A mai napon küldtem a kért kötvényt.
Orsi

e-mail

(kárász csaba, 2009.06.02 07:15)

szia Orsi
e-mail cím: karasz-csaba@freemail.hu
köszönöm szépen!

bizt. kötvény

(közös képviselő, 2009.05.28 15:51)

Szia Csaba!

Az e-mail címedre átküldöm a biztosítási kötvényt.

Üdv: Fné Orsolya

dorog köztársaság ut 4/3 2510

(Kárász Csaba, 2009.05.28 08:17)

Szia Orsi szeretnék kérni egy igazolást a banknak, hogy van biztosítás a lakásnak.
köszönöm.

Kerítés törlesztő részlete

(Seprenyi Rita, 2009.02.24 18:17)

Kedves Ferenc!

Elnézést a késői válaszért, de közben novemberben született egy Kislányunk :-)

Igenis Mindenkinek köze van ahhoz, hogy kik azok akiknek "kamatmentes hitelt" biztosítunk. Ezt nem csak én gondolom így - csak van aki nem jut internet közelbe...-, ráadásul határozat nélkül ez nem is lehetséges, amit viszont mindenkinek el kell juttatnia a Közös Képviselőnek. Ez szerepel a társasházi törvényben is... Mindenkinek joga van tudni arról, amik a lakógyűléseken elhangoznak, és a közösen meghozott döntésekről is tájékoztatni kell, mégha esetleg nem is áll módjában az adott időben személyesen megjelenni.

Seprenyi Rita

válasz

(Faragóné Vigh Orsolya, 2009.02.17 11:31)

Szia Teca!

Beszéltem a szakival, aki azt mondta, hogy a kereskedelemben ezt a fajta kilincset és zártakaró lemezt lehet kapni és ezen kívül még sárgarézből, ami szerintem 1 napig nem lenne fel mert ellopnák. De utána néz mindenképpen másik anyagtipusnak. Ha van ötlet, hogy milyen anyagból szeretnétek, akkor ird meg és átbeszélem a szakival a lehetődséget.
Szia Orsi

farago.orsolya@freemail.hu

(Faragóné Vigh Orsolya, 2009.02.16 11:12)

Szia Orsi!
többször is említettem már a Melindának és lehet, hogy veled is beszéltünk arról, hogy a bejárati kiskapun lévő kilincset illetve zártakaró lemezt le kell cseréltetni, és lehetőleg valami tartalmasabb anyagból,mint alulemez. Kérlek szíveskedj intézkedni, mert tuti, hogy megint csak becsapódik a kapu és ismételten elromlik a mechanika benne, az utésektől. Várom jelentkezésed. Szia Teca

takarítás válasz

(közös képviselő, 2009.01.20 08:24)

Szia Csaba!

Sajnos ez azért nem megoldható ( ami persze nekünk is sokkal könnyebb lenne ), mert a takarító nem tud számlát adni és nem tudom hivatalosan lekönyvelni.
Amit tudok ajánlani, hogy előre kifizetsz egy negyed évet és akkor csak 3 havonta kell otthon ülnöd vagy odaadod az egyik szomszédodnak, aki rendezi helyetted.
Szia Orsi

Takarítási díj beszedése

(Könözsy Csaba, 2009.01.19 09:37)

Tisztelt Orsolya!

Meg lehetne oldani, hogy a lépcsőház takarítási költségét a közös költség fedezze, elkerülendő a készpénzezést és az összeszedés miatti otthonülést?
Nem mindig megoldható, hogy a megadot időpontban a lakók rendelkezésre álljanak otthonukban.
Köszönöm a választ.

Csaba

kerítés fizetés, parkosítás

(Molnár Ferenc, 2008.11.07 08:31)

Kedves Rita!
Azt gondolom semmi közöd ahhoz, hogy ki milyen formában fizeti a kerítést!
Ne felejtsd el, hogy ha a 4-es nem megy bele a kerítésépítésbe, akkor nincs kerítés, mert nincs engedély!
Ezért cserébe néhányan azt kértük, hogy részletfizetésre legyen lehetőség!
Azt sem értem, hogy ennek mi köze van a parkosításhoz, melyhez friss információk alapján csak annyit fűznék hozzá, hogy hamarosan kézhezkapjuk azt a levelet,mely azt tartalmazza, hogy háztartásonként havonta kb. 2000 forint lesz a szemétdíj(amit eddig a város fizetett).
Ezt add hozzá a parkosítás előtakarékossághoz!

Így gondolkodjon mindenki öntözőrendszerben, ...

Azt javaslom, legyen homokozó a gyerekeknek, néhány asztal, hozzá pad/ülőke!

Ehhez nincs szükség viszont lakásonként 10.000 Ft-ra!!!!

Molnár Ferenc

Kerítés törlesztő részlete

(Seprenyi Rita 8/E, 2008.10.29 10:11)

A közgyűlésen kapott információk alapján, miszerint még többen (főleg a 4-es lépcsőházból) fizetik a kerítés tartozásukat évekig...havi 3000 ft-jával, kamat nélkül!!!...úgy gondolom senki nem várhatja el azoktól a Lakóktól akik előre meghitelezték egyesek helyett a kerítést, hogy most a parkosítást is előre kifizessük. A mi álláspontunk, hogy előbb az elmaradást kell rendezni, majd utána lehet új keretre gyűjteni. Ennyi erővel mi is kamatoztathatnánk máshol a pénzünket és törlesztgethetnénk kamat nélkül évekig havonta...bár akkor valószínű a mai napig nem lenne kerítésünk. Kamat helyett közösségi munkaként nyugodtan takarítgathatják azok az udvart, akik 3000-essével törlesztgetnek, arról nem is beszélve, hogy egyeseknek ügyvédi felszólítást is kell küldeni, hogy végre méltóztassanak befizetni az elmaradt részletüket.
Úgy gondolom a Társasház nem bank, aki hitelt folyósít, ráadásul ingyen. Javaslom, hogy legközelebb aki nem tud határidőre kifizetni valamit, az vegyen fel máshol hitelt, itt fizessen be mindent, és törlesztgesse a saját kárára, és ne a Lakótársakéra a részleteit. Nem tudom született-e erről határozat, hogy kik és hányan fizetgethetnek 3000 Ft-jával, és ez felülvizsgálható-e, lehet-e szorosabb határidőt szabni a törlesztésre...? Legyen mindenkinek a saját egyéni problémája, gondja, honnan szerzi be azt az összeget, amire a többség döntése kötelezi a törvények alapján. Mindenki tisztában volt mikor Társasházba költözött, hogy milyen elvárások vonatkoznak rá. Amennyiben ezt nem tudja teljesíteni, költözzön családi házba.
Seprenyi Rita

kapu

(Seprenyi Rita 8/E, 2008.10.29 09:48)

Köszönöm a gyors választ.
Seprenyi Rita

kapu

(Pápai Gábor, 2008.10.27 22:30)

A közös képviselő megkeresésére elolvastam a kéréseket, -a régebbi hozzászólásokat is.. :) - a következőket fűzném a kapunyitáshoz. A tolókapukat jelenleg is lehet belülről nyitni gyakorlatilag bármikor, a lakáskészüléken levő FEKETE gomb használatával. Így a vendég, vagy a bútorszállító illetve bárki ki tud hajtani rajta... Igaz azonban, hogy a hátsó lépcsőházból rálátás hiánya miatt ez körülményes.

Mindamellett megoldható a tolókapuk lépcsőház melletti nyitása is.

A két kapu fizikai hovatartozása a telepítés előtti viták eredményeképp lett kialakítva. (hasonlóan a kapuk energiaellátása is)

Arra, hogy a két tolókaput bármelyik lakásból irányítani lehessen, utólag sajnos nincs mód.

A két, jelenleg különálló kaputelefon rendszer egymással való összekötését csak akkor javaslom, ha a lakóknak sikerül megegyezniük. Mivel ez a különálló 10 lakás számozását felborítaná.
Amúgy a postás kód használatával most is működik a nyitás kívülről.

Ha megvan a végeredmény, jelezzék, s a lehető legrövidebb idő alatt kialakítjuk.

Itt jegyzem meg, hogy hiba, probléma, vagy kérdés esetén hívjanak telefonon, vagy írjanak mail-t pggabi@citromail.hu címre.

Köszönettel: Pápai Gábor

Kedves Rita!

(közös képviselő, 2008.10.27 15:37)

A kapu nyitással való kérésedet továbbítom a szerelőnek. Én ehhez nem tudok hozzászólni, de biztos vagyok benne, hogy a szerelő megtesz mindent, ami lehetséges.

Üdvözlettel:
Faragóné Orsolya

kapu nyitása

(Seprenyi Rita 8/E, 2008.10.27 15:00)

Kedves Orsolya!

Sokszor gondot okoz a nagykapu belülről történő kinyitása. Most nem az esetleges meghibásodásra gondolok, henem arra, hogy a kivitelezésnél nem vették figyelembe, és mi sem gondoltunk rá a megrendelésnél, hogy ha kifelé megy pl. egy vendég aki autóval érkezett hozzánk, vagy egy bútorszállító stb. nem tudjuk a lakásból kinyitni neki a nagykaput. Ki kell gyalogolni körbe a kerítéshez és ott kinyitni. Ez terhesen, pici gyerekkel, vagy hidegben nagyon körülményes, és ha véletlenül elromlik az egyik távirányító, a másik a Párunknál van, vagy bent marad mind a kettő az autóban amivel pl. a Párunk elment dolgozni, nem tudjuk kiengedni az autót, csak befelé. Szóval ez így nagyon körülményes. Nem tudom van-e rá lehetőség, hogy ugyanúgy ahol a másik nyomógomb is van a ház falán a kiskapuhoz, tetessünk egy nagykapu nyitót is.

Másik probléma, hogy az E lépcsőház közelebb van ahhoz a kapuhoz, ami a presszó felé esik, sokan ezt használjuk, de csak kifelé tudunk rajta menni, mert befelé nem működik a kódunk, sőt innen vendégek sem tudnak bejönni, mert a csengőnk is a másik kapunál van. Sokszor jó nagyot kell kerülnünk, holott mi is kifizettük ennek a kapunak a ránk eső árát, mégis csak egy lépcsőház tudja használni. Kérjük, ezt a problémát is orvosolják.

Tisztelettel:
Seprenyi Rita

Kerítés törlesztőrészlete

(Seprenyi Rita, 2008.10.27 10:58)

Kedves Orsolya!

Köszönöm a tájékoztatást. Ez igazán megnyugtató.
Még egy kérdésem lenn, hogy mi a törlesztés végső határideje, és mekkora kamattal fizetik az érintett Lakók a részleteket.

Válaszát előre is megköszönve

tisztelettel:
Seprenyi Rita

Tisztelt Lakók!

(közös képviselő, 2008.10.23 07:15)

A Feri hozzászólásához csak annyit szeretnék szólni, hogy a kert parkosításáról a lakógyűlésen mindenki elmondhatja véleményét és a saját javaslatait. Ezután közös döntjük el, hogy milyen parkosítást végezzünk.

Fűnyírásról:
Fizetve minden esetben csak akkor volt, amikor a nyírás megtörtént, ezt ellenőriztük.
Valóban volt néha csúszás, mert mi is figyeltük a fű nagyságát és néha telefonon be kellett szólni, hogy letelt a két hét, miért nem nyírták már le, de csúszásra hivatkozva pár napon belül teljesítették.
Az útóbbi időben pedig, a még ritkábban került sor a nyírásra, mert nem volt csapapdék és így a fű sem nőtt olyan ütemben. Természetesen a számlák is ez alapján kerültek kifizetésre.
Szerintem így is korrektek voltak, mert havi 2 nyírásban állapodtunk meg ezért a pénzért és amikor ritkább volt, akkor sem számoltak fel plusz költséget.

Faragóné Orsolya

Parkosítás

(Molnár Ferenc, 2008.10.22 15:22)

Sziasztok!
A parkosítással, játszótérlétesítéssel, talajcserével kapcsolatban az a véleményünk, hogy kicsit túlzóak az elképzelések.

Játszótér- egy, az EU szabványoknak megfelelő játszótér-amihez elég játék van az kb. 1,5-2 millió ft.Ez biztos, korábban kértem árajánlatot, katalógust más ügyben, ha akarjátok hozom.

Talajcsere- számomra ez elképzelhetetlen!Nem beszélve a költségéről.Ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy aki ilyen mélységig családi házasítani szeretne(állatok,..)az költözzön családi házba!
Én lakást vettem!

Parkosítás- ma megálltam egy kertészetnél, egy normális méretű fa(tuja) 7000-tól kezdődik(ha vállalkozó hozza, gondolom drágább, mert neki is meg kell élnie), melyhez nem kell öntöző rendszer, csak az, hogy kezdetekben heti 4-szer, később ritkábban meg legyen öntözve.

Egy öntöző rendszer kiépítése ekkora területre szintén belekerül 2 millióba, mondhatjuk, hogy nem, de tuti, egy ezzel foglalkozó vállalkozó mondta.

Véleményem szerint ha vennénk jó néhány tuját, elültetnénk, aztán mi magunk öntöznénk, az teljesen elég lenne, hiszen önrőből is széppé lehet tenni egy "udvart", mint a 8/d.
Ez családonként 10.000 ft-ban megáll.

Továbbá beszélni kell a fűnyírásról, mert azt gondolom az most kicsit drága, főleg mert a havi 2 kifizetett nyírás nem volt meg!