Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezt az oldalt arra szántam, hogy egymásnak tudjunk üzenni, illetve ide mindenki beleírhatja saját gondolatát és véleményét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

8/E II/5

(Magyari Péter, 2009.06.17 07:36)

3.
A közös képviselő leváltására Ön által felhozott vádak részben igazak, részben tévesek, részben bizonyíthatatlanok. Az igaz vádak döntő többsége dokumentációs szabálytalanságokat sorol fel, melyek szerintem nem döntőek (ha nem tudunk normálisan együtt élni, akkor ezt az SZMSZ és a házirend sem fogja megoldani). Az Agimpexre vonatkozó vádak esetén a közös képviselő hangoztatta az általa megírt levelek hiábavalóságát, igaz a leveleket nem mutatta be. A rágcsálókhoz - mivel a második emeleten lakom - nem tudok hozzászólni. A kerti szerszámokat nem tudom ki vette, de azt sem tudom mire használta. A kerítés építése során műszaki ellenőr több esetben is a helyszínen volt, rendkívüli lakógyűlést is tartottunk (ezen Ön nem vett részt - de talán akkor még nem is volt tulajdonostársunk). A közgyűlés időpontjára vonatkozó kitételével egyáltalán nem értek egyet, az előző pontokban elírtak szerint. Alapító okirattal nem rendelkezem - úgy emlékszem egy nagyon általános formátumot kaptam betekintésre - de nem hiszem hogy ott szabályozva lenne a közös képviselő azonnali felmentése.
Mindezek miatt azt gondolom, csak olyan képviselő esetén lett volna értelme Faragóné Vígh Orsolyát leváltani, akinek személyesen ismert emberek által adott referenciái jobbak. Az Önök által megválasztott Ujfalusi Gábor faliújságon is megtekinthető öntömjénezése nem ez a kategória.

4.
Szerintem jelentős előny volt, hogy a kerítésen belül lévő házak képviselete egy kézben volt. A jövőben a közös munkák egyeztetése valószínűleg még nehezebb lesz.

5.
A kiírt napirendi pontok közül a játszótér megbeszélésére nem került sor. Azt látom, hogy egy társaság (akik a faliújságon a telekmegosztást is közzé tették) szeretnék, ha a három ház ellenséges viszonyba kerülne. Ezt én ellenzem. Ilyen körülmények között a játszótér építésére vonatkozó támogatásomat vissza fogom vonni, és igyekszem támogatást szerezni, hogy a 29$(1) bekezdésben a rendes gazdálkodás körét meghaladó kiadásokra előírt 4/5 hányad ne legyen meg az ilyen veszekedésbe hajló kérdések esetén.

6.
A beadott adatkérő lap rubrikái messze meghaladják a törvény 22$(1)(2) pontjaiban megkívánt adatokat. Én a közös képviselő részére semmilyen törvény által meg nem kívánt adatot nem adok meg. Amennyiben mint Önök állítják, mindez a Földhivatalból is beszerezhető, szerezzék be onnan.

Üdvözlettel:
Magyari Péter E/5

8/E II/5

(Magyari Péter, 2009.06.17 07:35)

Kedves Seprényi Rita
úgyis mint az ALÁÍRÓK képviselője

A 2009. június 07-én tartott közgyűléssel kapcsolatban az alábbiakat szeretném közölni:

1.
Előre bocsájtom, hogy semmilyen érdekem nem fűződik ahhoz, hogy a közös képviselő neve Faragóné Vígh Orsolya legyen.

2.
A közgyűlést puccs szerűen valósították meg:
- A normál közgyűlésen Ön felvetette a közös képviselő lemondatását, azonban az akkor jelenlévők döntő többsége ezt elutasította. Emlékezetem szerint ekkor még csak négy ALÁÍRÓ volt.
- Ön valószínűleg betartotta a Társasházi törvény 35$(2) bekezdését, vagyis 15 nappal előre kérte a közös képviselőtől a tulajdoni hányad legalább 1/10 ével rendelkezők felhatalmazása alapján a közgyűlés összehívását, azonban erre semmilyen bizonyíték sincs.
- A közgyűlés összehívása olyan időpontra történt, hogy azon csak nagyon kevesen vehessenek részt. Részben kirándulások, utazások, rokonlátogatások, vendégek miatt ("uram bocsá" a kisgyerekkel nem rendelkezők esetleg még alszanak is fél kilenckor).
- Az ismétel közgyűlés negyed órával későbbi kiírása biztosította, hogy akik az első közgyűlésen nem tudnak részt venni, a másodikon se vehessenek részt.
- Mivel a közgyűlésen a 10 ALÁÍRÓ közül nyolcan vettek részt, és nem ALÁÍRÓ egyetlen egy sem, valószínű hogy az időpont tekintetében az ALÁÍRÓK között előzetes egyeztetés volt.
Azt gondolom mindezen tények bizonyítják, hogy bár a törvény betűjét - valószínűleg - betartották, a tisztességes játék szabályait mellőzték.
folyt.köv.

2009. 05.29. 11:23

(Orsinak!!!!!!!, 2009.05.29 11:32)

Szia Orsi! Azárt nem hívtalak még mert van egy új ajánlat kint a faliujságon és azt kéne eldönteni melyik változat tetszik a lakoknak! A www.tulli.hu-n vannak nagyon jo játszóterek.Nézd majd meg! Ezek közül néztünk ki egyet,ami 298cm széles 283cm magas és 195cm mély a neve Nomade játszótér és 159.780Ft-ba kerül. Olcsobban jön ki mint a homokozó és jól is néz ki! Szerintünk ez lenne az ideális! Csak gyorsan el kéne dönteni kell vagy nem!! Köszönettel:Erika

Zombori Erikának

(közös képviselő, 2009.05.28 16:51)

Szia Erika!

Ma olvastam az üzenetedet s fórumon. A telefonálást elfelejtetted, így a mai napig sem tudom, hogy hogyan áll az ügy.
Tudomásom szerint ketten aláírták a homokozót a 4-esből.

Orsi
Várom

2009.05.22 13:17

(Zombori Erika, 2009.05.22 13:15)

Sziasztok! Ma vettem le a papirt 4 lépcsőházból,de senki nem írta alá! még ma felhívom az Orsit és megbeszélem vele a homokozot.És ha elég ez az aláirás 1 héten belül elkészül a homokozo. U.I.Gondoltam hogy a 4 lépcsőházbol senki nem fogja aláirni. Csak idö huzás volt már rég készen lehetné!!!!!!!!!!!

Bocsi ez a jó link

(Nébelék, 2009.05.21 10:46)

www.tulli.hu/product_info.php?products_id=14609

Játszótérre egy másik alternatíva

(Nébel József, 2009.05.21 10:43)

Sziasztok!

Az alábbi linken található egy játszótér jó árért, amit a neten találtunk:

http://www.tulli.hu/product_info.php?
products_id=14609

Nézzétek meg légyszi, hinta is csatlakoztatható hozzá, ha kell.

Csak infó érdekelne, hogy most hogy áll a homokozó ügy?
Üdv
Döníz és Joci

Válasz

(Seprenyi Rita, 2009.02.24 18:21)

Kedves Ferenc!

Elnézést a késői válaszért, de közben novemberben született egy Kislányunk :-)

Igenis Mindenkinek köze van ahhoz, hogy kik azok akiknek "kamatmentes hitelt" biztosítunk. Ezt nem csak én gondolom így - csak van aki nem jut internet közelbe...-, ráadásul határozat nélkül ez nem is lehetséges, amit viszont mindenkinek el kell juttatnia a Közös Képviselőnek. Ez szerepel a társasházi törvényben is... Mindenkinek joga van tudni arról, amik a lakógyűléseken elhangoznak, és a közösen meghozott döntésekről is tájékoztatni kell, mégha esetleg nem is áll módjában az adott időben személyesen megjelenni.

Ezt az anyagot a lakógyűlés előtt készítettem amit írtam is :-)

Seprenyi Rita

Kapu

(Szabó M. Emese, 2009.01.23 17:34)

Kifizettünk egy zsák pénzt a kapura és most ugyanolyan mintha nem is lenne...(csak az nem jön be aki nem akar)
Reméljük, aki tönkretette, az meg is javíttatja, különben ennyi erővel az ablakon is kidobhattunk volna több százezer forintot.

SZAGELSZÍVÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

(Zombori Erika 2009.01.05. 20:50, 2009.01.05 20:58)

Igen kedves lakótársak még mindig itt tartok. Nem tudom elfogadni ez a sz.. helyzettet.Most hétfö 5-e van este 9 óra ki a f..... föz ilyenkor? Ja és meddig? SAJNOS nem tudom szabályozni ki mikor mit csinál a lakásába mindenki akkor főz amikor akar de mi lenne ha mondjuk nem kapcsolná be a szagelszívóóóóját ilyen késön? Ha föz szívja ő ne az egész ház!!!!!!!! Ja én is főztem már igy!!! Meg ugy tudom más is! Tömören ennyi!!!!!!!

8/D

(Szlávik Ibolya, 2008.11.09 11:57)

Az előző üzenetben a telefonszámom lemaradt:
06-30/321-6990

8/D

(Szlávik Ibolya, 2008.11.09 11:55)

Eladó!

8/D épületben földszinti lakásom eladó!
Eladásra kerül még a garázs is (lakással együtt vagy külön). Igény szerint rajta hagyom az elektromos kaput, vagy visszakerül az eredeti ajtó.
Képek az ingatlanról megtekinthetők: a www.gaborestarsa.hu honlapon

Túlzás!

(Molnár Ferenc, 2008.11.07 08:37)

Kedves Rita!
Azt gondolom semmi közöd ahhoz, hogy ki milyen formában fizeti a kerítést!
Ne felejtsd el, hogy ha a 4-es nem megy bele a kerítésépítésbe, akkor nincs kerítés, mert nincs engedély!
Ezért cserébe néhányan azt kértük, hogy részletfizetésre legyen lehetőség!
Azt sem értem, hogy ennek mi köze van a parkosításhoz, melyhez friss információk alapján csak annyit fűznék hozzá, hogy hamarosan kézhezkapjuk azt a levelet,mely azt tartalmazza, hogy háztartásonként havonta kb. 2000 forint lesz a szemétdíj(amit eddig a város fizetett).
Ezt add hozzá a parkosítás előtakarékossághoz!

Így gondolkodjon mindenki öntözőrendszerben, ...Azt amit itt felvázoltál(részmunkák), az nagyon messze van attól, amit a közös lakógyűlésen beszéltünk, hiszen ott a parkosítás ötletét is mondhatni elvetettük, mert senki nem szeretné az ezzel járó havi költségeket fizetni!(ami nem kevés).

Vagy te úgy emlékszel, hogy ilyen tervekről beszéltünk???

Azt javaslom, legyen homokozó a gyerekeknek, néhány asztal, hozzá pad/ülőke!

Ehhez nincs szükség viszont lakásonként 10.000 Ft-ra!!!!

Molnár Ferenc

Amit elküldtem Orsolyának tegnap

(Seprenyi Rita 8/E, 2008.10.29 09:17)

Előterjesztés
2008. 10. 28. Dorog

2. napirend: A Köztársaság úti Társasház parkosítása

Díszkert fajtája: tájképi kert

Jellemzői:
• A kert alkalmazkodik a környezethez, éghajlathoz
• Természet közeli állapotot tükröz
• Fák, cserjék kiültetése ligetes elrendezésű (laza szerkezet)
• Szabálytalan virágágyak kialakítása
• Nagy gyepfelület
• Évelő dísznövények alkalmazása (olcsó)
• Kanyargós utak kialakítása (célja: célszerű helyváltoztatás)
• (Víz alkalmazása, csobogó, tó, vízesés…)

Kertvárosi kert típus

A kert jól tagolható, tág lehetőség van a növények alkalmazására, több esély a zárt, többféle hangulatú kerti terek képzésére.

A kerttervezés során praktikus elvárások a kerttől:

● közlekedés a kertben (irányok, felületek meghatározása)
● kerten belüli rálátások, kilátások meghatásozása
● szél elleni védelem
● öntözőrendszer
● tároló helyek
● komposztáló
● világítás
● terek kialakítása
● térhatárolók
● növények kiválasztása
● madárvédelem (madáretetők, itatók...)

Elvégzendő, előkészítő feladatok:
Területfelmérés:
● tájolás, kitettség
● helyi adottságok (uralkodó szélirány...)
● vizek felmérése (talajvíz, csapadékvíz...)
● terepviszonyok felmérése (szintkülönbségek)
● föld alatti közművezetékek felmérése
● talaj összetétele, szerkezete (talajvizsgálat)
● térkép, alaprajz készítése (funkció séma=előterv, tereprendezési terv, vízrendezési terv, növények telepítési terve, parkbútorok kihelyezésének, játszó- pihenő terek terve)

Amit elküldtem Orsolyának tegnap

(Seprenyi Rita 8/E, 2008.10.29 09:16)

Kivitelezés
Feladatok:
● tereprendezés (rézsűk kiképzése), talajterítés, gyommentesítés
● kitűzések
● felhasznált anyagok kiválasztása (természetes kövek, fa stb.)
● öntözőrendszer (kút fúrása stb.)
● vízelvezetés
● virágágyak (sziklakert) kialakítása
● játszó tér kialakítása
● pihenő tér kialakítása
● közösségi tér kialakítása, kerti pavilon, tűztér (grillező, bográcsozó, szalonnasütő... hely)
● közlekedési felületek kialakítása
● kerti világítás (direkt, indirekt, fix, mozgatható)
● növények kiválasztása, kiültetése (fák, cserjék, talajtakarók, egynyári, kétnyári, örökzöld növények...)
● gyepfelület kialakítása
● komposztáló létesítése
● parkbútorok, szeméttároló edényzet kihelyezése

Javaslat a fent említett kert típusra vonatkozóan az előbb említett szempontok alapján:

Megoldandó feladatok: tereprendezés (rézsűk kiképzése), talajterítés, gyommentesítés, felszíni csapadékvíz elvezetése, kút fúrása, locsolás lehetőségének biztosítása talajvízből, gyepfelület kialakítása, a terek kiképzése között közlekedési felületek kialakítása.

Funkció szempontjából: játszó, pihenő, közösségi tér kialakítása, komposztáló létesítése, tároló kialakítása (tűztér közelében, tűzifának...esetleg a kerti szerszámoknak stb.).

Javasolt anyagok: rönkfa, homok (homokozóba), rönkbútorok, fa szeméttárolók, farönklapokból tipegők, rézsűk kiképzése vagy mészkőből sziklakertnek, vagy rönkfából. Vízelvezető árkok rácsos megoldással, hogy közötte fű nőhessen.

Amit elküldtem Orsolyának tegnap

(Seprenyi Rita 8/E, 2008.10.29 09:14)

Javasolt növényzet: a hely hiány és az árnyékolás miatt kevés fa, az is kis növésű, több cserje, talajtakarók amik egyben térhatároló elemek is. Inkább évelő növények a könnyebb gondozás miatt, és az olcsóbb áruk miatt. Mindenféleképpen figyelembe kell venni a kiültetésnél a kitettséget pl. sziklakert képzésénél, a talaj minőségét, szerkezetét stb. Szakemberek által javasolt növényeket célszerű kiültetni, melyek jól alkalmazkodnak a helyi körülményekhez, és a gondozásuk is könnyű, olcsó. Csoportos kiültetést és szigetszerű elrendezést javaslok, melyek jól lehatárolják a különböző funkciójú tereket, de mégis összhangot képeznek, és természetközeli képet adnak, nem park jelleget mutatnak mértani alakzatokkal.

Játszó tér: homokozó rönkfával körberakva, hinta, mászóka, csúszda.

Pihenő tér: rönk padok asztalok, szeméttároló edényzet, később esetleg pl. lengő teke stb.

Közösségi tér: több funkciós tűzrakó hely, tároló előtetővel (pavilon jellegű)

Komposztálót a hulladéksziget közelébe célszerű elhelyezni.

Javaslom továbbá egy olyan kiemelt virágágyás kialakítását, ahol jó minőségű termőföld van, és ahova nyáron akárki kiültethet azokat a szobanövényeket, melyek nyáron kint sokkal jobban fejlődnek. Ezt célszerű a kút közelében elhelyezni, és olyan helyen, ahol egész nap nem tűz rá a nap, de mégis kap pár órán át napsütést. A fúrt kutat praktikus locsolási okokból szintén központi helyen érdemes elhelyezni.


Fenntartás: nyugdíjas megbízása mindennapi gondnoki, kertészeti feladatok folyamatos ellátására.

Feladatvállalás Seprenyi Rita: Árajánlat kérésben minden munkanemre tudunk ajánlani kivitelezőt, szakembert, vagy forgalmazót. Kivitelezésnél szinte minden munkafázisban részt tudunk venni előre egyeztetett időpont alapján.

Határozati javaslat: Az előterjesztések alapján összegzés készítése, kipostázása a Lakóknak, majd a beérkezett újabb módosító javaslatok alapján új előterjesztés, alternatívák, és ütemterv készítése, közgyűlés összehívása, a Lakóközösség végleges kivitelezésre vonatkozó elképzelésének elfogadása.
Felelős: Közös Képviselő
Határidő: 2008. 11. 14.

Határozati javaslat: A kialakult és elfogadott kertépítésre vonatkozó azon feladatokra, melyeket nem lehet közösségi munkában elvégezni, árajánlatok bekérése, költségvetés készítése ütemezéssel.
Felelős: Közös Képviselő
Határidő: 2008. 11. 28.

Dorog; 2008. 10. 28.
Seprenyi Rita 8/E

Hozzászolás!

(Zombori Erika,2008.10.27. 21:11, 2008.10.27 21:30)

Itt mindenki a parkositással foglalkozik meg minden mással de amivel kéne az kihagyák.Én pl.a szagelszivó rendszere gondoltam ami kezd az idegeimre menni,tele van már a csukám az esti fözéssel meg az esti szagokkal,tudom dijazni mikor haza térek egy nap a munkából és tele a lakásom a szagokkal.15 óra munka után jól esik a szagelszivó hangja nem hogy jól esik igénylem is néha!!!!!!! Ja csak jelezném a szagelszivóm felmondta szolgálatot magyarán bedöglöt! Vajon miért? Talán azért mert folyton mennie kell! Nem is tudom kivel fizetessem ki az ujat? Talán azzal aki éjszakába nyuló fözéseket folytat,vagy aki nem hajlandó megcsináltatni a rendszert.!!!! Jelezném itt volt egy ember aki "állitólag mecsinálja" Hiszem ha látom! Bocs érzem! Röviden ennyi! Parkositásrol meg annyit hogy elfogadok mindent benne vagyok mindende.De nem vagyok hajlando semmi féle számlára senkinek pénzt befizetni. Ha meg van határozva hogy mennyi a havi törlestö én szivesen fére rakom és gyüjtöm a saját bank számlámon,és ha fizetni kell egyöszegbe oda adom,annak akinek kell.Amiről itt szó van azokhoz a dolgokhoz sok-sok pénz kell. KÖSZÖNETTELL.

Parkosítás

(Seprenyi Rita, 2008.10.27 14:44)

Pár megjegyzés a teljesség igénye nélkül. A részletes javaslatot leírom a Közös képviselőnek.
Öntözőrendszer alatt nem a sok milliós profi automata öntözőrenszert értettem, de úgy gondolom manapság luxus drága (de jó klóros) ivóvízből locsolni, mikor itt a patak mellett simán lehetne kutat furatni, nem is kellene mélyre fúrni, nem lenne drága, és egy egyszeri költséggel megoldható lenne a folyamatos kertgondozás víz szempontjából. Erről részletesen később...
Talajcsere: itt arra gondoltam, hogy a korábbi lakók elmondása alapján, a terület építési törmelékkel van feltöltve. Tele van téglával, vassal, betondarabokkal...szóval ezeket ki kell szedni, elvitetni, és biztos kell rá termőréteget hordatni tereprendezés (vízelvezetés) után. Ha nem így teszünk, akkor felesleges parkosítani, olyan mintha a szőnyeg alá söpörnénk a szemetet.
EU komfort játékok: felesleges, kb. dupla annyiba kerülnek, a minőségbiztosítási rendszer miatt, és be lehet szerezni ugyanezt a minőséget cimke nélkül féláron. Itt nem a minőséget fizetjük meg, hanem a minősítést! Több játszóteret készítettünk, ebben tudok segíteni én is.
Ha természetközeli parkot szeretnénk, javaslom a már említett rönkbútorokat, amik nem boltban kaphatóak, hanem be tudjuk szerezni erdészetektől...ezt is megoldjuk ha gondolja a többség. Levágják méretre a rönköket, itt csak össze kell rakni az asztalokat, padokat, olyanok mint az erdei pihenőknél szoktak lenni. Most nem tudom mennyiért tudnánk ilyeneket szerezni...de korábban 10.000 Ft-ért volt egy asztal és ha jól emlékszem 5-5 ezer a két pad. Utána kell járnom, de ehhez is idő kell, mert ezt csak személyesen odautazva tudom elintézni. Farönköket pl. teraszok, virágágyások, virágszigetek kialakításához, támfalként, járófelületként, virágtartóként, homokozó köré, szalonnasütöhöz... is innen lehetne olcsón szerezni, akár csak a földlabdás facsemetéket.
Egyetértek azzal, hogy ne legyen falusi udvar a város közepén.
A tujáknál viszont figyelembe kell venni, hogy a gyökerük kis mélységig hatol le, nem terül úgy szét, ezért a pl. itt uralkodó északi szél könnyen kifordítja őket a földből, főleg ha majd megnőnek, és a hó is terheli őket...tapasztalatból mondom. Ha szélvédett helyre tudjuk rakni, vagy megtámasztás mellé pl. kerítés, akkor szépen nőnek...
Fontos szempont, hogy figyelembe vegyük, hogy ablakok, teraszok közelébe ne ültessünk magasra megnövő, árnyékoló, növényzetet, és a gyerekek miatt fontos a mérgező, vagy csúszós termésű fák cserjék kerülése.
Seprenyi Rita

Közgyűlésre vonatkozó észrevétel

(Seprenyi Rita, 2008.10.27 14:00)

Parkosításra vonatkozóan árajánlatot nem tudok küldeni, mivel az ünnep előtt lett kirakva a közgyűlés időpontja és a napirendi pontok... Az ünnepek alatt nem lehetett beszerezni ilyesmit, ráadásul aki kért már részletes árajánlatot az tudja, hogy terepbejárás után és kb. 3 napra rá tudnak valamire való árajánlaotot adni. A másik ami miatt nem lehet még kérni, hogy nem tudni pontosan mire kérjük, mit szeretnénk... Véleményem szerint először ezt kellene letisztázni. Addig nem érdemes döntést hozni, vagy árajánlatokat bekérni. A vállalkozók sem szívesen dolgoznak ingyen potyára az árajánlatokkal, hogy utána még vagy 3-at gyártsanak...és persze az se biztos, hogy éppen ők kapják meg a munkát. Ez szerintem érthető is.
Elő kell alaposan készíteni a napirendi pontot, és előre javasolt alternatívákat kiküldeni gondolatébresztőnek, vitaanyagnak a Lakók felé. (Akár e-mailen vagy postán is bekérhetőek az elképzelések...) Ha már van néhány javaslat, az után van min gondolkodni, mit továbbfejleszteni...és mikor kialakult mit akarunk pontosan, utána lehet árajánlatokat bekérni, és összehasonlítani azokat, mikor minden árajánlat ugyanarról a kivitelezési témáról szól. Ezt így szokták csinálni.
Nem tartom jó ötletnek, hogy amennyiben nem határozatképes a közgyűlés, akkor is meg legyen tartva 10 perccel később, és döntés szülessen a parkosítás ügyében. Én 38 önkormányzatot fogtam össze, és tudom, hogy ilyesmit akkor "szoktak" csak csinálni, ha azonnali, halaszthatatlan, sürgős döntésre van szükség, vagy pedig ha mindenáron át akarnak valamit vinni a közgyűlésen azok, akik részt vesznek rajta, vagy akiknek érdeke fűződik az éppen bevitt határozati javaslat elfogadásával kapcsolatban. Gondolom esetünkben egyik lehetőség sem áll fent. A meghívókat pedig illik a közgyűlések előtt minimum egy héttel előbb kiküldeni, ha pedig ünnep esik közbe, hamarabb. A későbbiekben javaslom, hogy amennyiben lehetséges, ne hétköznap legyenek megtartva a tanácskozások, mivel sokan dolgoznak, vannak akik Bp-en, és kizárt, hogy dugóban addigra hazaérjenek. Személy szerint én nem tudok most részt venni, mivel szülészeti ultrahangra és NST-re kell mennünk vidékre, de leírom a javaslatomat, és eljuttatom a Közös képviselőhöz.
Ui.: Egyetértek azzal, hogy kedden egyenlőre arról essen szó, mit szeretnénk megvalósítani a parkosítás során. Milyen tereprendezést, műtárgyak kihelyezését, stílust... ütemezést... utógondozást... finanszírozást... közösségi részvételt... feladatleosztást (elkezdeni a jelenlévők jelentkezései alapján összeírni) név szerint ki mit vállal, miért felelős... esetlegesen akár több alternatíva felvetését, amiket később tovább lehetne finomítani, és melyek egy részére amit nem most kell beszerezni, kivitelezni, szerintem is ahogy az Orsolya mondta jövőre árajánlatot lehetne kérni. Van amit viszont esetleg már idén érdemes megvenni a növekvő árak miatt, vagy az aktualitásuk miatt pl. (ritkítás, fakivágások miatt) farönkök, rönk asztalok, padok stb. ha persze ezt a stílust választjuk.
Seprenyi Rita

Parkosítás

(Molnár Ferenc, 2008.10.22 15:53)


Sziasztok!
A parkosítással, játszótérlétesítéssel, talajcserével kapcsolatban az a véleményünk, hogy kicsit túlzóak az elképzelések.

Játszótér- egy, az EU szabványoknak megfelelő játszótér-amihez elég játék van az kb. 1,5-2 millió ft.Ez biztos, korábban kértem árajánlatot, katalógust más ügyben, ha akarjátok hozom.

Talajcsere- számomra ez elképzelhetetlen!Nem beszélve a költségéről.Ezzel kapcsolatban azt gondolom, hogy aki ilyen mélységig családi házasítani szeretne(állatok,..)az költözzön családi házba!
Én lakást vettem!

Parkosítás- ma megálltam egy kertészetnél, egy normális méretű fa(tuja) 7000-tól kezdődik(ha vállalkozó hozza, gondolom drágább, mert neki is meg kell élnie), melyhez nem kell öntöző rendszer, csak az, hogy kezdetekben heti 4-szer, később ritkábban meg legyen öntözve.

Egy öntöző rendszer kiépítése ekkora területre szintén belekerül 2 millióba, mondhatjuk, hogy nem, de tuti, egy ezzel foglalkozó vállalkozó mondta.

Véleményem szerint ha vennénk jó néhány tuját, elültetnénk, aztán mi magunk öntöznénk, az teljesen elég lenne, hiszen önrőből is széppé lehet tenni egy "udvart", mint a 8/d.
Ez családonként 10.000 ft-ban megáll.

Továbbá beszélni kell a fűnyírásról, mert azt gondolom az most kicsit drága, főleg mert a havi 2 kifizetett nyírás nem volt meg!

Molnár Ferenc


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98

Következő »