Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ezt az oldalt arra szántam, hogy egymásnak tudjunk üzenni, illetve ide mindenki beleírhatja saját gondolatát és véleményét.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tisztelt Lakók!

(közös képviselő, 2008.10.21 17:27)

A 3 társasház részére a lakógyűlés 2008. október 28-án 18.30 perckor a Müv.ház kártya termében.
Aki tud szerezzen be árajánlatot a kert parkosításáról.( Én is hozok. )
KöszönettelFaragóné orsolya

TÁJÉKOZTATÁS

(Faragóné Vigh Orsolya, 2008.10.14 10:24)

Tisztelt Lakók!

Kérem a lakókat, hogy ha ezentúl ha e-mailen szeretnék elküldeni javaslatukat vagy aktuális problémájukat azt a tarsashaz@egomnet.hu címre tegyék meg.
Így közvetlen tudom olvasni a kéréseiteket.
Köszönettel:
Faragóné Vigh Orsolya közös képviselő

kert helyreállítása

(Faragóné Vigh Orsolya, 2008.10.14 10:20)

Tisztelt lakók!

Kérésetekre természetesen összehívok egy lakógyűlést a 3 társasház részére a kert helyreállítására. Szerintem a lakógyűlés első célja legyen egy megbeszélés, ahol letisztázzuk, hogy milyen elképzeléseitek vannak. Árajánlatot csak tavasszal érdemes kérni, mert senki nem tudja garantálni a mostani árakat tavaszra.
A megbeszélés másik célja az előtakarékosság, mellyet a kert helyreállítására fogjuk félretenni.
Bővebben a lakógyűlés keretében.

Üdvözlettel:

Faragóné Vigh Orsolya
közös képviselő

Eladó lakás a 8/E-ben

(Könözsy Csaba, 2008.10.13 15:56)

Tisztelt lakótársak!

Eladó egy alig használt 42nm-es tetőtéri lakás a 8/E-ben. Minden újszerű, beépített konyhabútorral és Velux fényzáró rolókkal. Irányár 8.5 millió.
Érdeklődni a 06209848503-as számon vagy a csaba.konozsy@nokia.com címen lehet.

Üdvözlettel:

Csaba

nebelj@rosenberg.hu

(Bartusné, 2008.10.13 10:57)

Szia Csaba!
Igen, természetesen a közös képviselő gyűjtené az összeget, de ha lemerítjük az eddig befolyt összeget, akkor nincs miből fizetni akár a közös villanyszámlát, vagy egy esetleges lépcsőházi problémát,vagy csak egy eldugulást...Persze felmerülhet, az is, hogy mekkora amár ezidáig befolyt összeg, mennyi lenne az egész beruházás és csak a különbözetet kellene saját zsebből fizetni. Én az emailemet továbbítottam a közös képviselőnek és kértem a felmerült dolog megoldására.Tisztelettel: Bartusné

Vélemény

(Könözsy Csaba, 2008.10.10 09:10)

"Javaslom, hogy szedjünk rá külön összeget, mert így sokkal jobban összespórolható az összeg családonként, mint egyöszegben."

Nem az ilyen esetekre (is) fizetjük a közös költséget? Ki meri felvállalni azt a tisztet, hogy kezeli az összegyűjtött pénzt? Azért az ilyesmi elég felelősségteljes dolog... Hol van ilyenkor a közös képviselő? Miért kapja a tiszteletdíját? A kerítés elkészülte óta szinte nyomaveszett, semmilyen megkeresésre nem válaszol. Úgy érzem ez is a baj egyik forrása, fejetlenség van a lakóközösségben, sokan egyéni akciókba akarnak kezdeni, de ennek nem így kéne lennie, ezért választottuk Orsolyát, neki kéne intézni a parkosítást is.

Csaba

nebelj@rosenberg.hu

(Bartusné , 2008.10.08 11:11)

Kedves Rita!
Úgy gondolom, amit leírtál helyes. Azonban szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy itt akkor van valami elintézve, ha kezedbe veszed a dolgot és a lakóközösségnek már tálalod a helyzetet, amire egyből tudják mondani azt, hogy jó vagy nem( mert ez a legegyszerűbb a melévőt kritizálni, de valami saját gondolatot, ötletet, esetleg tényt, kivitelezési lehetőséget mondani az már igazi kihívás ). A problémát mindenki tudja, de tenni már kevesen tesznek érte. Amig az alap probléma az, hogy a lépcsőházban és a bejárati ajtó előtt a tisztelt lakók nem takarítanak, addig úgy gondolom a külső területet, amit szintén nem kevés pénzért megvásároltak, mert ugye az épülethez tartozik telek hányad is ( itt jegyzem meg ezt sokan elfelejtik )addig sajnos nehéz mindenkivel összeegyeztetni azt, hogy mit is akar a lakóközösség. Tökéletes felvetés az, hogy rendbe kell szedni a ház körüli szabad területet. Azonban ha neki állsz, falakba ütközöl, mert akkor előjön azt, hogy így legyen inkább, ez túl sokba kerül, ezt meglehetne csinálni másképp, stb.... Nem az értékeli, hogy valamit csinálsz, hanem hogy lehet megvétózni azt amit csináltál.
Összegezve azt gondolom, ha van teljes elképzelés - ezt most mindenkire értem - álljon elő mondja el, többség dönt és úgy legyen. Nem felvetések kellenek, mert az van elég. Jönnek a téli hónapok, lehet összegyűjteni az ötleteket, ajánlatokat elképzeléseket és tavasz kezdetén pedig kiviteleztetni. A Joco ötletét mindenképpen jónak tartom a pénzgyűjtésre vonatkozólag, mert elég tetemes összeget jelent egy kertépítés, kivitelezés, amire bármennyire szeretnénk a közös költség önmagában nem elég. Javaslom, hogy szedjünk rá külön összeget, mert így sokkal jobban összespórolható az összeg családonként, mint egyöszegben.A házaink gyöngyörűek, a teraszok csodások, szép a kerítésünk, csak az udvarunk egy kicsit gagyi. Tisztelettel: Bartusné

Kiegészítés a játszótérhez, parkhoz

(Seprenyi Rita, 2008.10.07 08:01)

Egyik kedves szomszédom mesélte a minap, hogy volt szerencséje kutyakakiba lépni az udvaron. Úgy gondolom, mielőtt parkosítanánk, homokozót építenénk... fontos lenne a házirendben letisztázni a parkhasználatot. Nem szögletes és betarthatatlan szabályokra gondolok, hanem pl. a háziállatok tartásával kapcsolatos problémákra. Manapság egy zárt játszótérre sem lehet kutyákat bevinni, nem hogy a fertőző fekáliájukat otthagyni, ahol kisgyerekek játszanak, vagy egyáltalán emberek sétálnak... Mivel itt sok kisgyermekes család él, úgy gondolom ez fontos szempont lehet. Nekünk is volt egy darabig kiskutyánk itt a lakásban, mégsem piszkított a fűre vagy a járdára, és nem szaladt az autók elé, mert felügyeltünk rá. Egy kutyát meg lehet tanítani egy helyre üríteni, viszont az szinte kivédhetetlen még ha pórázon sétáltatják is a kan kutyát, hogy esetlegesen a frissen ültetett növényeket, (épület sarkát...) ne "jelölje" meg, és ezzel ne égesse ki, de a szukák is össze tudják vérezni rendesen a környezetet, ami megint csak nem éppen higiénikus. Sajnos Dorogon még a nagyobb parkokban mint pl. az Otthon tér és a Jubileumi tér sincsennek speciális fekália gyűjtő edények kihelyezve (a kistérségi pályázati forrás elnyerésekor sajnos erre már nem jutott elég pénz), de még csak a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken sincsenek pl. pelenkagyűjtők kitéve ahogy már egyes vidéki városokban ezt megoldották, így elhiszem nem könnyű ennek a problémának a megoldása, csak egyedileg lehetséges, a gondos gazdák fáradozásai révén, de ez együtt jár a háziállat tartás feladataival, amit egy állat befogadásával vállalni kell.
....folyt. .....

Kiegészítés a játszótérhez, parkhoz

(Seprenyi Rita, 2008.10.07 07:59)

...folyt. ....
Tehát úgy gondolom először is el kell döntenünk, hogy falusi jellegű udvart szeretnénk háziállatokkal, veteményes, gyümölcsös, virágoskerttel (közösségi kert), vagy a városias park jellegű kialakítást részesítjük előnyben. Legyen játszótér vagy ne legyen... Először is a funkciót, majd a stílust célszerű kiválasztani, és a begyűjtött pénz alapján eldönteni, hogy a tereprendezés után (amit persze munkagépekkel ajánlott elvégeztetni a sok törmelék, talajutánpótlás és gyommentesítés...miatt) társadalmi munkával ültetjük-e ki az esetlegesen szakember segítségével kiválasztott növényeket, vetjük el a füvet...aminek persze a locsolását is célszerű megoldani, ami nem kis költség a folyamatos vízszámla miatt...vagyis elgondolkodtató, hogy érdemes-e kutat furatni inkább, mivel itt a patak miatt közel van a talajvízszint ami öntözésre alkalmas..., vagy pedig van annyi pénze a társasháznak, hogy vállalkozót bíz meg a beszerzéssel, kivitelezéssel.
Itt kérdezném meg elsősorban a Közös Képviselőt, hogy mindenki befizette-e már a kerítés árát, mert tudomásom szerint sokan csak egy részét utalták. Amíg erre sincs pénze egyes családoknak (ami biztos érthető is), addig nem célszerű belevágni a parkosításba, bár hozzá teszem, mi támogatjuk és szívesen besegítünk, de ha megint csak pár lakó fizeti be a költségek fedezetét, akkor csak félmegoldásig jutunk, hiszen sokan még a közös költségek díjával is el vannak maradva.
Személy szerint én azt javaslom, hogy a tereprendezést és gyommentesítést legkésőbb tavasszal (mivel a gyommentesítés növekedési időszakban úgy olvastam minimum 5-szöri permetezést igényel - gondolom talajcsere esetén is, hiszen teljesen minőségi tiszta földre úgysem lesz pénzünk) meg kellene legalább oldani, hogy ne legyen ennyi parlagfű, perjeféle, és kiálló téglák, kövek ami allergizáló, és balesetveszélyes lehet. Még a füvesítésnek kellene minimum beleférnie, és ha marad pénzünk, akkor ősszel lehetne cserjéket, fákat...ültetni, virágágyásokat...vagy amit választunk kialakítani.... Ha úgy dönt a Lakóközösség, hogy pl. megfelelnek az erdőkben kihelyezett natúr rönkpadok, asztalok...azt olcsón tudok segíteni beszerezni, esetleg ezek még kihelyezhetőek, és farönköket is lehetne olcsón szerezni, és úgy hallottam homokot is tud valaki...így talán még a homokozó is megoldható lenne szinte fillérekből. Persze erről már most kellene beszélni és dönteni, de úgy gondolom a Közös Képviselő feladata lenne, hogy ezekre a kérésekre igényekre reagáljon, és összefogja, összesítse a javaslatokat, és kész ütemtervvel és alternatívákkal álljon elénk, ami alapján már tudnánk döntést hozni, vagy valamilyen irányban továbblépni.
Seprenyi Rita

Parkosítás

(Sziasztok, 2008.10.06 07:38)

A tereprendezést igencsak meg kelle oldanunk már. Mivel a füvesítés és az ültetés ha jól tudom vagy ősszel vagy tavasszal szokták csinálni, ezért javaslom, hogy készüljük fel a tavaszi tereprendezésre. Ha beleegyeztek nálunk a cégnél van egy nagyon jó kertész vállalkozó, akitől kérnék egy helyzetfelmérést és egy ajánlatot a parkosításra és a parkosítást követő folyamatos karbantartásra. Azért merem ajánlani, mert nagyon szép munkát végez. Természetesen ez csak egy lehetőség, bárkinek akinek van ismerőse v. ismeretsége kérjen ajánlatot.
tavaszig van még 5-6 hónap. Én úgy kalkuláltam, hogy ha minden lakás összedobna kb 20.000 Ft-t, ez 5-6 hónap alatt 4.000-3.340 Ft hónaponként, akkor 760.000 Ft-ból igencsak szép parkot lehetne összehozni.
Ha valakinek van ötlete, vagy hozzászólása kérem írja le.
Üdv
Joci

Játszótér

(Seprenyi Rita, 2008.10.05 11:08)

Kedves Lakótársak!

Mi is kisbabát várunk, és valószínű majd a Picit sem lehet teljesen gúzsba kötni, hogy csendben játszon...de kompromisszumként azt ajánlanám - mivel mi is földszinten lakunk, ráadásul 1 helyiséges garzonban, ahol el sem lehet vonulni másik szobába a zörgő játékokkal robogó gyerekek zaja elöl pl. telefonálás, vagy koncentrációt igénylő munka közben -, hogy magyarázzuk meg a gyerekeknek, hogy ne az ablakok alatt, a lábazatnál zörögjenek, mert az nem járda, és tényleg zavaró lehet azoknak is főleg nyáron mikor az ablakok, ajtók nyitva vannak, akik több műszakban dolgoznak és esetleg aludni szeretnének nappal. Ez gondolom elsősorban minket, földszinti lakókat zavar, de tényleg ciki egy fontos üzleti telefon beszélgetésnél, ha állandóan visszakérdez az ember, mert nem érti mit mondanak, és máris komolytalanná válik...pedig csak olyan a munkája, hogy otthon dolgozik. Szoktam beszélgetni a játszó gyerekekkel, szerintem értelmesek, és meg lehet nekik tanítani, hogy ne közvetlen az ablakok és teraszok előtt zörögjenek. Ha már kicsit arrébb játszanak a füvön vagy a parkoló résznél, nem hinném, hogy bárkinek kifogása lehetne. Ráadásul mivel mi sarkon lakunk, gyakran halljuk a gyereksírást, mert összeütköznek a ház sarkánál egymással szemben közlekedők, mivel nem látják a szemben jövőt, ráadásul patka is van itt, ami magasan kiáll a földből, és szerintem nagyon balesetveszélyes ha eséskor pl. beleütik a fejüket a gyerkőcök.

Más: Ha pl. segítség kell homokozó készíténél, esetleg olcsó rönk asztalok padok beszerzésénél és kihelyezésénél, mi szívesen segítünk közösségi munkában. A párom építési vállalkozó, ha többen összegyűlnek férfiak, szakszerűen tud segíteni bármilyen hasonló munkában, én pedig a kapcsolataim révén a beszerzésekben... tudok segíteni. Ezt már többször felajánlottam a Közös képviselőnek is, de mint másnak sem, nekem sem válaszolt. Tényleg el kellene azon gondolkodnunk, hogy valóban megfelel-e a munkája a Közösség elvárásainak.

Érkezett egy javaslat az egyik "E" lépcsőházi lakótól, hogy szerinte érdemes lenne egy nyugdíjasnak fizetni a terület folyamatos rendbentartásáért, így egyrészt egy folyamatos felügyelet is lenne az udvaron, másrészt apránként mindent meg tudna csinálgatni, és kevesebbért mint a fűnyíró vállalkozók. (Szerintem a számla is megoldható.)Persze venni kellene eszközöket amikkel dolgozik, de még így is olcsóbb lenne, kérdés persze, hogy ezeket hol tárolnánk... Komposztálóval a fű tárolását is megoldhatnánk, és a gyerekek is megtanulhatnák hogyan is kell ezt csinálni...így akár a háztartásokban keletkezett szerves anyagot is szelektíven tudnánk gyűjteni, és újra tudnánk hasznosítani. Erre pályázati források is vannak, és van olyan egyesület a kistérségben, akiknek éppen ez a specialitásuk, oktatják is, és úgy tudom, komposztáló ládát is lehet rajtuk keresztül kedvezményesen igényelni.

Seprenyi Rita

Közvilágítás

(Könözsy Csaba, 2008.09.22 12:21)

Szia Joci!

Van hír a tervezett kandeláberekkel kapcsolatban?
Láttam a meglévő kettő közül az egyik már nincs üzemben. Van ennek köze a tervezett project leállásához?
Köszi.

Üdv.

Csabi

2008 07 31

(ZOMBORI ERIKA, 2008.07.31 17:03)

TISZTELT LAKÓTÁRSAK! SIKERÜLT MOSTANÁBAN RÁSZOKTUNK AZ ESTI FŐZÉSRE! ÉLJEN, HURRÁ!! NAGYON ÉLVEZZÜK ANNYIRA SZERETJÜK HA ESTE NEM A TÉVÉ HANGJÁT HALLJUK HANEM A SZAGELSZÍVÓÉT! JA ÉS ESTE A FRISS LEVEGŐ HELYETT A KAJASZAGOT ÉREZZÜK! CSAK ÍGY TOVÁBB!!!! ORSINAK HIÁBA SZÓLUNK VAGYIS KÖNYÖRGÜNK HOGY MEG KÉNE CSINÁLTATNI.NEM IGAZÁN FOGLALKOZIK VELE. ILYEN KÉPVISELŐ KELL NEKÜNK!? NEM TUDOM A LAKÓK MIT SZÓLNÁNAK HA ITT AZ ERKÉLYEK ELŐTT BOGRÁCSOLNÁNK ÉS FÜSTÖLNÉNK SZERINTEM SENKI NEM ÖRÜLNE NEKI. EZ UGYAN OLYAN MINT AZ ESTI FŐZÉS.(ez a levél nem a szabó családnak szól!!!) KÖSZÖNETTEL: ZOMBORI ERIKA

2008 0724

(ZOMORI ERIKA, 2008.07.24 11:17)

TISZTELT LAKÓTÁRSAK! EDDIG NEM SZOLTAM BELE DE UGY ÉRZEM NEM HAGYHATOM KI. ÉN IS DOLGOZOM SÖ 2 MÜSZAKBAN VAGY REGGELTÖL ESTIG MERT OLYAN IS VAN. EZ EGY LAKÓKÖZÖSSÉG ITT ALKALMAZKODNI KELL MINDENKINEK MINDENKIHEZ,ÉS AKI SAJNÁLATOS MODON NEM TUD ALKALMAZKODNI ANNAK EZT A HELYZETET KELL ELFOGADNIA, VAGY EGY MÁSIKAT KELL VÁLASZTANIA.

8/D

(Szlávik Ibolya, 2008.07.23 20:32)

Tisztelt Lakótársak!

Levelükre következő a válaszom;
igazából egy kultúrált körülmények között lévő, tóval, parkkal és nem utolsó sorban játszótérrel körülvett helyet szerettem volna a figyelmükbe ajánlani.
Azt gondolom, mivel más értékrendet képviselünk, írásom hiábavalónak tűnik. :-)
Egyben megragadva az alkalmat, válaszolnék a "gyerekes" problémára is. Amikor munkából hazajövünk, nem biztos, hogy egy "játszótér" közepébe szeretnénk belecsöppenni... és azt sem gondolom, hogy hétvégén a műanyag termékek kerekétől hangos "csatazajra" szeretnénk ébredni! A teraszon sem tanulni, sem egy könyvet olvasni vagy pusztán csak beszélgetni nem igazán lehet "ilyen körülmények között" úgy, hogy mindez 0,5 m-re történik tőlünk. Higgyék el, nagyon idegesítő és zavaró.
A továbbiakban nem kívánunk foglalkozni ezzel az "üggyel", pusztán csak annyit kérünk Önöktől,hogy próbálják tiszteletben tartani mások IGÉNYEIT is!

Tisztelettel: Szlávik Ibolya

Böszörményi

(8/D, 2008.07.22 18:10)

T.Lakótárs!

Köszönjük a felajánlást, de nincs rá szükségünk.
Ha valakinek nem tetszik valami, abban legyen annyi kurázsi, hogy oda jön és szól nekünk és megpróbáljuk megbeszélni a dolgot.
Ez egy lakóközösség ahol több lakó lakik együtt és egyre több gyermek születik.Akinek problémát okoz a gyermekzsivaj délutánonként annak el kellene gondolkoznia azon hogy nem ilyen helyen kellene laknia.
Mivel nincs játszóterünk így az elkerített területen fognak biciklizni és rollerezni továbbra is.
Tisztelettel:Böszörményi Mónika

8/d

(Tamás László, 2008.07.21 16:03)

Tisztelt lakótársak!

Az én véleményem az hogy akit az ilyen jellegű összejövetel (bográcsolás) zavar az jöjjön oda és mondja el személyesen, hiszen minden második hétvégén általában "tüzet rakunk" és tüzet is fogunk rakni!
Egyébként nem tudom, hogy két lépcsőházzal arrébb, miért zavarunk a parkolón túl a füves területen bárkit is, hiszen, mint tudjuk még nem is ott parkolnak, hanem a ház előtt!!!
Egyeseknek az lett volna a legjobb, ha megveszik egyedül mind a négy ház összes lakását, és akkor biztos nem zavarta volna őket semmi és senki!
Maradok tisztelettel: Tamás László

Ajánlás

(Szlávik Ibolya, 2008.07.16 19:33)

Tisztelt Lakótársak!

Igazából azon lakóknak szól az üzenetem, akik a "bográcsolást" :-) űzik... Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a LógaTó területén van lehetőség ilyen jellegű tevékenységre, játszótérrel egybekötve!!! Azt gondolom, hogy nyugodtan beszélhetek a többi - szintén felháborodott - lakó nevében is, akik - mint mi is - más helyszínt választanak a "kerti party" lebonyolítására!!! A www.logato.hu címen teljes körű tájékoztatást kapnak a lehetőségekről és Péntek Mónika a 06-70 245-7200 telefonszámon áll az Önök rendelkezésére, akár időpont egyeztetés céljából is!
Tisztelettel: Szlávik Ibolya

Fényképek

(Nébel József, 2008.06.12 11:34)

Sziasztok!

Ha valakinek vannak olyan fényképei a lakóközösségünkről, vagy környezetünkről amit szívesen feltenne a weoldalra kérem küldje el a nebelj@rosenberg.hu e-mail címre. Felteszem a fotoalbumba.
Köszi
Joci

Viráglocsolás

(Seprenyi Rita, 2008.05.30 12:09)

Kedves Lakótársak!
Kérem, mielőtt elárasztják vízzel a virágokat az erkélyeken, nézzenek le, nincs-e valakinél kiterítve ágynemű, vagy ruhák száradni. Elég kellemetlen mikor a sáros víz rácsöpög a paplanra.
Köszönettel: Seprenyi Rita (fsz.)


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98

Következő »